OUDORP/ALKMAAR - In de 1e klasse A zijn zowel AFC '34 als Kolping Boys tegen een thuisnederlaag opgelopen. AFC '34 gaf een 2-0 voorsprong weg tegen Hoofddorp terwijl Kolping Boys tegen medepromovendus De Zouaven een stuk slordiger met de kansen omging dan de gasten.

AFC '34 speelde een wedstrijd met twee gezichten waarin het in de eerste helft oppermachtig was, maar er na rust nauwelijks meer aan te pas kwam tegen SV Hoofddorp. Het was Stefan Smal die in de 11e minuut de score opende en nog voor rust werd die verdubbeld door Sercan Yilmaz na goed voorbereidend werk van Martijn Riemersma.

Na de pauze bleek SV Hoofddorp, van voormalig AFC '34-trainer Jethro Abram, de sterkere ploeg, maar toch hield de thuisploeg tot halverwege de tweede helft stand. In de 67e minuut vond Martijn Tjon A Noek de aansluiting. De druk van de gasten hield aan, maar toch bleef AFC '34 tot de uiterste slotfase op de been. In de slotminuut zorgde Zakaria Bakrini alsnog voor de gelijkmaker en diep in blessuretijd bracht invaller Sidney Schmeltz de Alkmaarders helemaal in mineur: 2-3.

Kolping Boys heeft het in het thuisduel tegen het eveneens gepromoveerde De Zouaven met name in de eerste helft laten liggen. Na de mooie lob waarmee Kevin Cappai de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong bracht kreeg de ploeg van Marc de Wilde kansen op meer. Het vizier stond echter niet op scherp en uit een standaardsituatie kopte Dennis van Tricht de gasten vervolgens naar 1-1.

Van Tricht was een kwartier na de pauze opnieuw trefzeker toen hij sneller bij de bal was dan keeper De Vries. Kolping Boys ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg vlak voor tijd een counter om de oren die door Fabrizio Kruisland werd afgemaakt: 1-3.