ALKMAAR - In de 1e klasse A heeft AFC '34 zich op de juiste wijze hersteld van de ruime nederlaag van een week eerder bij Fortuna Wormerveer. Op eigen veld zorgde de ploeg van Job Dragtsma tegen het laag geklasseerde DSOV voor een onvervalste zevenklapper (7-0). Veel minder verging het Kolping Boys dat op De Nollen met 1-2 verloor van SV Hoofddorp.


AFC '34 oogde gretig voor het thuisduel tegen DSOV uit Vijfhuizen en dat bleek ook al snel, want feitelijk ghadden de Alkmaarders het duel in een half uur beslist. Jarmo Vrenegoor, Guillaume Rijssel en Gijs Brouwer hadden toen het net al weten te vinden. AFC '34 nam daarna even gas terug, maar sloeg in de laatste twintig minuten keihard toe. Brouwer maakte zijn tweede van de middag en vervolgens was het uitblinker Daliel Afouzar die twee goals voor zijn rekening nam. het slotakkoord was voor Mustafé Bare: 7-0.

Kolping Boys kwam in eigen huis na een haf uur op voorsprong door Loran Schouten, maar vier minuten verder wist Jasper-Ewout Van Breemen-Schneider gelijk te maken voor SV Hoofddorp. De Oudorpers kregen mogelijkheden, maar konden de trekker niet overhalen. Een kwartier voor tijd kreeg men daar de rekening voor gepresenteerd door Martijn Tjon-A-Noek: 1-2.