AMSTERDAM/WORMERVEER - Waar AFC '34 twee weken gelden nog koploper was van de 1e klasse A daar liken de Alkmaarders de titelkansen te verspelen. Op bezoek bij AGB in Amsterdam ging de ploeg van Job Dragtsma voor de derde keer in tien dagen onderuit en is de achterstand op Kampong opgelopen tot vijf punten. Ook Kolping Boys verloor in een uitwedstrijd. De Oudorpers van trainer Mark de Vries gingen met 2-1 onderuit bij Fortuna Wormerveer.

Het duel tussen AGB en AFC '34 werd een waar doelpuntenfestijn waarin de Alkmaarders sterk begonnen. Via een mooie lob van Margel Muzo en een treffer van Guillaume Rijssel nam men zelfs een 0-2 voorsprong. In het laatste kwartier van de eerste helft ging er echter van alles mis bij AFC '34 en via treffers van Aanzi, Jobe, Bensabouh en El Yettefti ginggen de Amsterdammers zelfs met een 4-2 voorsprong rusten.

Halverwege de tweede helft benutte Hursut Meric een strafschop waarmee het duel beslist was al kwam AFC '34 in de slotfase nog sterk terug door treffers van Gijs Brouwer en Daliel Afouzar (5-4).

Kolping Boys kreeg op bezoek bij Fortuna Wormerveer de nodige kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Daarin kreeg men een lesje in efficiëntie van de Wormerveerders die in de zevende minuut wel scoorden via Stam op aangeven van Bilgin.Een kwartier voor tijd wist Jordy Wigman die score te verdubbelen waarna Thomas Menu de eindstand op 2-1 bepaalde.

Komende zondag speelt AFC '34 thuis tegen Assendelft en Kolping Boys ontvangt dan op eigen veld SDZ.