UITHOORN/RIJPWETERING - In wellicht het laatste speelweekend in verband met een mogelijke lockdown in het amateurvoetbal hebben eersteklassers AFC '34 en Kolping Boys een teleurstellend resultaat behaald.


Kolping Boys hield in ieder geval nog een punt over aan het uitduel bij ROAC in Rijpwetering. Aangezien die ploeg hekkensluiter is en voor dit weekend slechts vier punten verzameld had zal de 0-0 voor weinig vreugde zorgen in het Oudorpse kamp. Een week na de sterke zege op Fortuna Wormerveer kwam de ploeg van trainer Mark de Vries nooit lekker in de wedstrijd en de kansen bleven dan ook schaars. Door het gelijke spel staat Kolping Boys na negen wedstrijden op een zevende plaats.

AFC '34 kwam vorige week zelfs even aan de leiding van de 1e klasse, maar is die positie weer kwijt na een 1-0 nederlaag bij het laag geklasseerde Legmeervogels. In Uithoorn speelde de ploeg van Job Dragtsma een prima eerste helft, doch men verzuime dit in cijfers uit te drukken. Kort na de rust scoorde de thuisploeg wel en vanaf toen ging er veel mis. Zo was er een hoop woede richting de scheidsrechter toen de Alkmaarders geen strafschop kregen na een overtreding op invaller Tom Groot. Met zes gele kaarten en een rode kaart na afloop voor Michael van Os eindigde de middag in mineur.