ALKMAAR - Na het succes van Running Blind Rotterdam heeft Alkmaar al weer 5 jaar een eigen regio groep bij atletiekvereniging Hylas waarbij lopers met een visuele beperking samen met een goedziende buddy sporten. Hardlopen heeft een positieve invloed op je vitaliteit en conditie en is erg in opmars vanwege de laagdrempeligheid van deze sport. Voor mensen met een visuele beperking is dat net even anders, door hun visuele handicap is sporten vaak een probleem. Mobiliteit is een uitdaging, laat staan hardlopen. Running Blind biedt voor blinden en slechtzienden een oplossing. In Alkmaar bij Hylas wordt al vijf jaar wekelijks een Running Blind training gegeven. Running Blind kom je daarom steeds vaker tegen bij loopjes in de omgeving. Op steeds meer plaatsen worden er regio groepen opgericht en doen mensen met een visuele handicap mee met bekende landelijke loopevenementen.

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan bij Hylas geeft Running Blind Alkmaar op 10 september van 10 tot 11.30 uur een hardloopclinic aan de noord zijde van het Geestmerambacht.

Tijdens deze loopclinic kun je ervaren hoe er ondanks een visuele beperking toch kan worden hardgelopen onder begeleiding van een goedziende buddy.

Zie ook runningblind.nl/regiogroepen/alkmaar