ALKMAAR - Alkmaar Sport gelooft in de positieve effecten van bewegen. Naast een mentale en fysieke weerbaarheid weten zij dat het sociale component voor velen minstens zo belangrijk is. Maar vooral bij het laatste aspect hebben zij de gebruikers nodig. Door samen rekening te houden met de noodzakelijke aanpassingen kan er maandag 11 mei weer gezwommen worden in zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout.


Protocol Verantwoord Zwemmen

Volgens Marcel Ruitenberg, locatieverantwoordelijke voor de locaties van Sportcomplex Hoornse Vaart en Zwembad De Hout is het gelukt om maandag binnen de richtlijnen uit het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ te starten. De blijdschap was afgelopen dinsdagavond groot na de persconferentie van premier Rutte. ‘’Op de site van het rijk stond dat de binnenzwembaden 11 mei weer open mochten. Tot vrijdag moesten we wachten tot we het definitieve ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ vanuit de Zwembadbranche mochten ontvangen. Ons team hadden we al geïnformeerd dat we het hele weekend door zouden werken om deze op de beide locaties los te laten. Dat is gelukt. Wel met de nodige aanpassingen in tijden, routes en gebruik van bijvoorbeeld kleedkamers en toiletten’’, aldus Marcel Ruitenberg. De locatieverantwoordelijke vervolgt enthousiast zijn verhaal: ‘’We krijgen berichten uit de branche dat veel zwembaden nog niet klaar zijn om open te gaan, maar het is ons gelukt. Er kan weer gezwommen worden in Alkmaar en daar zijn wij ontzettend blij mee’’.

Zwemlessen
Hielko Bollen, teamleider en onder meer verantwoordelijk voor de zwemlessen, geeft aan dat ze vrijdag gelijk zijn gestart om te kijken of de zwemlessen weer konden beginnen. ‘’Deze starten maandag 11 mei vrijwel volgens het reguliere schema. Om Nederland veiliger te maken voor kinderen is zwemles ontzettend belangrijk.

Alkmaar Sport is daarom blij dat zij de kinderen weer de fijne kneepjes van het zwemmen aan kunnen leren’’, aldus Hielko Bollen. De leskinderen van Zwemschool De Beeck starten op maandag 18 mei.

Stralend zwembad
De Technische Dienst van Alkmaar Sport en de enthousiaste medewerkers van de zwembaden hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. Zij hebben namelijk allerlei onderhoud uitgevoerd aan de verschillende baden. Zo is het buitenbad grondig gereinigd, de golven van het golfslagbad weer op volle sterkte, kozijnen zijn geschilderd en de plafonds bij de Waterspeeltuin schoongemaakt. Alle zwembaden liggen er stralend bij en zijn klaar voor gebruik. Op vakgebied heeft men cursussen gevolgd en elkaar getest op actuele en parate kennis.

Meer informatie
Alkmaar Sport zal per week kijken of de gestelde maatregelen kunnen worden versoepeld. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hoornsevaart.nl/Coronaprotocol en www.zwembaddehout.nl/coronaprotocol.

Om enigszins met enkele woorden van onze premier te eindigen: Samen lekker verantwoord zwemmen!