ALKMAAR - Woensdagochtend 3 juli is vanaf sportcomplex De Meent in Alkmaar de Fiets4Daagse Alkmaar van start gegaan. Vier dagen lang gaan bijna 1000 deelnemers Alkmaar en zijn prachtige omgeving ontdekken op de fiets. Het is perfect fietsweer met een fijn zonnetje en een verkoelend briesje. Fietsliefhebbers genieten van de glooiende kuststreek, uitgestrekte polderlandschappen met pittoreske dorpjes en het bruisende Alkmaar. Voorafgaand aan de start werd een cheque van €2050,- uitgereikt aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Vier dagen lang worden de deelnemers in de watten gelegd door organisator Le Champion. Naast de prachtige routes die vanaf Alkmaar dwars door Noord-Holland gaan, valt er onderweg ook veel te beleven. Er is alle tijd voor een relaxte stop bij de verzorgingsposten en voor een culturele bezichtiging. Een bijzondere passage vindt vrijdag 5 juli plaats, als de deelnemers dwars door het AFAS-stadion in Alkmaar fietsen. Op zaterdag 6 juli, de laatste dag fietsdag, finishen de deelnemers op het Waagplein in Alkmaar. Hier worden zij feestelijk ontvangen.

Voorafgaand aan de start reikte Cees Pronk, directeur Evenementen bij Le Champion, een cheque uit aan Jerrel Oron van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De deelnemers van de Fiets4Daagse Alkmaar en de Fiets4Daagse Hoorn haalden samen €2050,- op voor dit goede doel. Met dit geld kunnen zij verder onderzoek doen naar de relatie tussen voeding, leefstijl en kanker.

Wil jij één dag de sfeer proeven van de Fiets4Daagse Alkmaar? Dan kan dat, je kunt je iedere dag bij de start bij De Meent in Alkmaar aanmelden voor een dag-inschrijving. Kies voor 30, 50 of 70 kilometer. Ga voor de routes en meer informatie naar www.fiets4daagsealkmaar.nl