ALKMAAR - Ben je benieuwd wat er allemaal vliegt, zwemt en kruipt in de hortus? Kom dan zondag 18 augustus naar de beestjesdag, die men samen met egelopvang Dikke Prik uit Warmenhuizen organiseert in Hortus Alkmaar.

Wat krioelt er in het water en in de composthoop? Welke bijen en vlinders vind je in de tuin? Ontdek het allemaal tijdens deze leuke en leerzame middag.

Kinderen kunnen waterdiertjes bekijken in aquaria en met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Ze kunnen ook een egeltje knutselen, zich latenschminken, een cakeje versieren en een speurtocht doen.

Barend en Marleen van egelopvang Dikke Prik zijn aanwezig om te vertellen over hun werk. Ze brengen een fotopresentatie mee en leg uit hoe egels leven en wat je kunt doen om je tuin egelvriendelijk te maken.

Specialisten verzorgen rondleidingen door de tuin over libellen, vlinders, lieveheersbeestjes en hommels. En er zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, honing en bijenzalf.

Datum: zondag 18 augustus 2019
Tijd: 12.00 - 17.00 uur
Entree: volwassenen € 5,00, kinderen van 8 t/m 15 jaar € 2,50, kinderen t/m 7 jaar gratis. Voor het schminken en cakejes versieren wordt een kleine bijdrage gevraagd.