ALKMAAR - Aanstaande zondag sluit de Alkmaarse drafbaan het succesvolle seizoen af met de achtste meeting van het jaar: de Containerbox.nl winterraces dag!
De Alkmaarse drafbaan bruist weer en dat is ook aanstaande zondag weer te merken. Het resultaat is acht prachtig bezette koersen. De start van de eerste koers is om 12.30 uur.


De Alkmaarse drafbaan kent een uitstekend seizoen. De mensen weten de gerenoveerde baan, dat voldoet aan de nieuwste eisen, weer blindelings te vinden. De bezoekersaantallen overstijgen de verwachtingen en de trainers en rijders uit binnen- en buitenland komen graag met hun cavalerie naar Alkmaar. Die omstandigheden leiden tot volle deelnemersvelden, attractieve en spannende races!

Na zeven koersdagen in 2021 en acht koersdagen in 2022, zullen er volgend jaar zelfs negen koersdagen georganiseerd worden in Alkmaar. De stijgende lijn wordt dus voortgezet door de SEDA, de Alkmaars stichting die zorgt voor de organisatie van de koersevenementen.

Live muziek na afloop met Joost de Vries


Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar kinderen rijden met hun pony. Als afsluiting van het jaar zullen in een extra race de moeders van alle youngsters plaats nemen op de sulky. Voor nieuwe bezoekers zijn er programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de middag rondleidingen over de gehele accommodatie plaats. Na afloop van de laatste koers (circa 16.00 uur) is er live muziek in de grote hal onder de monumentale tribune waar de bekende Noord Hollandse zanger Joost de Vries een geweldig optreden zal geven! Iedereen is welkom om te genieten van de races, mini draverijen, hapjes, drankjes, kids entertainment en live muziek. Entree is 6 euro. Kinderen tot en met 15 jaar vrij entree. Voor meer info bekijk de website drafbaanalkmaar.nl of bekijk de promo film op youtube.

https://youtu.be/msMQq7gFjkI