ALKMAAR - In de zomervakantie hoeven kinderen uit De Mare en omstreken zich zeker niet te vervelen. Elke week zijn er leuke activiteiten in de bibliotheek in De Mare. Naast wekelijkse activiteiten als BiebStart op woensdagochtend en de PrutsHub op vrijdag is er nog veel meer te doen. Toffe activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. En ook jongere kinderen met hun ouders hebben in de zomervakantie volop de gelegenheid om samen te genieten van een mooi verhaal en daarna te spelen en knutselen.

Verhalen, spelen en knutselen

Voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar) en hun ouders is er iedere woensdagochtend ZomerBiebStart. Er wordt een verhaal voorgelezen en daarna kun je met je kindje spelen rondom het thema van die week. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun ouders is er iedere donderdag om 14.30 uur ZomerVerhalenTijd, een nieuwe activiteit. Na een mooi verhaal is er tijd en ruimte om te knutselen en te spelen rondom een thema.

Workshops

Iedere week zijn er op dinsdag leuke workshops, als een ketting maken met kralen, een andere wereld bezoeken met VR brillen, je eigen tas ontwerpen en drukken, 3D ontwerpen en stickers maken. Alle workshops zijn gratis en starten om 14.30 uur. Graag wel van tevoren aanmelden.

LEGO Middag

Ontdek tijdens de LEGO Middag op dinsdag 29 augustus wat er allemaal kan met Lego! Wist je dat je niet alleen kunt bouwen met de blokken van Duplo en Lego maar ook robots kunt aansturen, een kermis met werkende attracties kunt maken en je eigen stopmotion filmpje maken? Voor deze open inloop hoef je je niet aan te melden. Op dinsdag 29 augustus van 13.00 tot 16.00 uur.

PrutsHub

Robotjes, programmeren en meer. Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan eens kijken in de PrutsHub! In de PrutsHub vind je heel veel robots, LEGO, Learning through play, Boeken over programmeren, een 3D printer, LittleBits, iPads en nog veel meer! Voor kinderen van 7-12 jaar Elke vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur

Meedoen

Meedoen met een activiteit? Kom dan deze zomervakantie naar Bibliotheek Kennemerwaard locatie De Mare, Laan van Straatsburg 2. Alle activiteiten zijn gratis maar van tevoren aanmelden is bij de meeste activiteiten gewenst. Kijk voor het complete overzicht op bknw.nl/ agenda of haal de ZomerBieb flyer op in de bibliotheek. Zien we jou deze zomervakantie in de bibliotheek!