ALKMAAR - Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 8 juli en 9 september. De editie op woensdagavond 29 juli wordt verzorgd door organist Frank van Wijk.

Het programma

De Bergense Ruïneorganist Frank van Wijk begint zijn recital op het koororgel met muziek van de Orpheus van Amsterdam, J.P. Sweelinck. De variatiereeks over het melancholische lied ‘Mein Junges Leben hat ein Endt’ behoort tot de bekendste werken uit zijn oeuvre. Op het grote orgel speelt Van Wijk vervolgens een door hem zelf bewerkt Concerto van de in Alkmaar geboren Willem de Fesch. De Fesch werd zeer beïnvloed door de toen populaire Italiaanse stijl. Van Bach klinkt de partita met 11 variaties over ‘Sei gegrüßet, Jesu gütig’ omringd door de dramatische Fantasie en fuga in g-klein BWV 542. De partita biedt Frank talloze mogelijkheden om het grote orgel in al haar kleurenrijkdom te laten horen.

Kaasmarktconcert vrijdag 31 juli
Gedurende de zomermaanden verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 31 juli worden de orgels bespeeld door Pieter van Dijk.

Meer informatie en kaartverkoop
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen uitsluitend online worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl