ALKMAAR - Met Spaanse organist Victor Baena (winnaar Schnitger Orgelconconcours)

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 8 juli en 9 september. De editie op woensdagavond 22 juli wordt verzorgd door organist Victor Baena, prijswinnaar Schnitger Orgelconcours 2019.

Over Victor Baena
De jonge Spaanse organist Victor Baena won in 2019 het Schnitger Orgelconcours. De huidige omstandigheden verhinderden de liveversie van zijn master eindexamen. Zijn programma omvat het speciaal voor het Van Covelens orgel gecomponeerde Salve Regina van de Brusselse componist B. Foccroulle uitgevoerd in dialoog met de verzen van A. Schlick uit de ontstaanstijd van dit oude orgel. Op het grote orgel werk van de Spaanse componist Cabanilles en Mendelssohns bekende derde Sonate over ‘Aus tiefer Not’. Victor besluit zijn Alkmaarse ‘master’ concert met Bachs monumentale Passacaglia.

Meer informatie en kaartverkoop
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen uitsluitend online worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl