ALKMAAR - Het zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar op woensdag 10 augustus wordt verzorgd door de Oostenrijkse organist Kurt Estermann. De kerkmusicus koos ‘500 jaar Oostenrijkse muziek’ als titel voor zijn Alkmaarse debuut.

Over Kurt Estermann
De Oostenrijker Kurt Estermann is behalve kerkmusicus aan het Premonstratenzer klooster in Wilten bij Innsbruck ook docent aan het Salzburgse Mozarteum voor muziektheorie en compositie. Het programma wordt geopend met hofcomponist Paul Hofhaimer uit Innsbruck van wie helaas maar weinig muziek bewaard bleef. Zijn verzen over het Salve Regina vormen zijn grootste orgelwerk. Vervolgens hoort u een eigen compositie van Estermann, nieuwe muziek op het oude koororgel, die nauw verband houdt met het werk van Hofhaimer. Van Georg Muffat klinken twee werken. Estermann besluit zijn recital met de in Nederland weinig vertolkte componist Franz Schmidt. Van hem klinkt de uit 1925 stammende Ciacona. Een programma om naar uit te zien!

Kaasmarktconcert vrijdag 12 augustus
Op vrijdag 12 augustus om 12.00 en 13.00 uur wordt een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Op vrijdag 12 augustus worden de orgels bespeeld door Richard Pinel.

Meer informatie en toegangskaarten
Toegang tot de Zomeravondconcerten bedraagt € 8,50 (CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50). Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl. De Kaasmarktconcerten zijn gratis te bezoeken.