ALKMAAR - In de zomervakantie is er veel te doen in jouw Bibliotheek Overdie. Veel activiteiten staan in het teken van speuren en speurverhalen. Je kunt meedoen aan een speurtocht, zoeken in zoekboeken, legpuzzels maken, kleurplaten kleuren of een echte speur woordenpuzzel maken. Je kunt de 3D-printer en de kleurplaten app Quiver uitproberen. Je hoeft je deze zomervakantie echt niet te vervelen! Kom naar de bibliotheek. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.


Speurtocht
Van 15 juli tot en met 23 augustus kun je meedoen aan een leuke speurtocht met als titel
"Boekenhelden". Grote boekenhelden als Dolfje Weerwolfje, Geronimo Stilton, Dummie de
Mummie komen allemaal voorbij in deze speurtocht. Doe ook mee en word zelf een
Boekenheld. En als kers op de taart kun je ook nog eens een mooie prijs winnen met deze speurtocht.


3D-print je eigen ontwerp
In de bibliotheek in Overdie staat in de zomervakantie een 3D printer waarmee je tijdens openingstijden de leukste ontwerpen print. Ontwerp en print bijvoorbeeld een eigen sleutelhanger! Met het programma Doodle Transform maak je zelf een klein ontwerp, dat we vervolgens samen uitprinten. Dit kun je doen op maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.


Breng je tekeningen tot leven met Quiver
Iedere woensdagmiddag in de vakantie kun je tijdens de openingstijden van de bibliotheek kleurplaten tot leven brengen met de app van Quiver. Kleurplaten saai? Niet als ze bewegen … Met de app Quiver schaatst de door jou ingekleurde pinguïn zelfs een rondje. Ben je benieuwd hoe dit werkt, kom het uitproberen!


Puzzel maken
Een puzzel is leuk om in elkaar te zetten maar het wordt nog leuker als je de puzzel zelf maakt en door iemand anders laat oplossen. Woensdagmiddag 14 augustus maak je in de bibliotheek je eigen puzzel. Puzzel je mee? Van 13.00 tot 17.00 uur.


Peuter voorlezen

Op donderdag 18 juli en 1 en 15 augustus wordt er voorgelezen aan peuters van 2 tot 4 jaar. Een leuk vertelprogramma van 10.00 tot 10.45 uur met een verhaaltje en een liedje. Kom kijken, luisteren en meezingen.


Kom je ook?

Je bent ook in de zomervakantie van harte welkom in de bibliotheek in Overdie, Van Maerlantstraat 8. Alle activiteiten zijn gratis en bij en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor het complete overzicht op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.