ALKMAAR - Van vrijdag 21 t/m zondag 23 juli presenteert Theater De Vest prachtige gratis toegankelijke concerten op het Canadaplein in Alkmaar. Vrijdagavond 21 juli belooft een prachtige jazzavond te worden, met de veelzijdige zangeres Deborah J. Carter in de hoofdrol. Zaterdagmiddag 22 juli is het podium voor de kleurrijke singer-songwriter Pitou en zondagmiddag zingen en spelen de 3JS nummers van hun nieuwe plaat. Ook die middag is er een optreden van The Voice of Holland-winnaar Jim van der Zee. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.


Virtuoos Jazz Café
Zangeres Deborah J. Carter, bekend om haar warme podiumpersoonlijkheid en virtuoze stijl, werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Door haar veelzijdigheid voelt zij zich thuis in zowel mainstream jazz als eigentijdse crossoverprojecten. Samen met de initiatiefnemers van het Jazz Café in TAQA Theater De Vest, Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas) en Rob van Bavel op piano maakt ze er vrijdagavond 21 juli vanaf 20.30 uur op het Canadaplein een prachtige avond van!

Pitou
De muziek van de in Amsterdam geboren en getogen singer-songwriter Pitou wordt gekarakteriseerd door haar betoverende, veelkleurige stem en eigenzinnige composities. Ze maakt melancholieke folk, geïnspireerd door de melodieën van Joni Mitchell, de mooie droefheid van Sparklehorse en de koorzang van Le Mystere des Voix Bulgares. Op zaterdagmiddag 22 juli vanaf 16.30 uur is de zangeres te beluisteren op het Canadaplein.

Jim van der Zee / 3JS
Geïnspireerd door zijn vader, die 's avonds aan zijn bed liedjes voor hem zong, begon Voice of Holland – winnaar Jim van der Zee op zijn zesde met gitaarspelen. Met zijn hartverwarmende nummers staat de zanger op zondagmiddag 23 juli vanaf 14.30 uur garant voor een geweldig optreden. Na Jim van der Zee is het podium voor de 3JS. Zij spelen nummers van hun nieuwe plaat, waarvoor ze in Los Angeles samenwerkten met Bob Clearmountain, die iconische albums mixte, zoals 'Born in the USA' van Bruce Springsteen en 'Let's Dance' van David Bowie.


Meer informatie
Zomer op het Plein is van 30 juni t/m 6 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.