DRIEHUIZEN - Op zondag 1 juli organiseert Landschap in Noord-Holland in samenwerking met Cameraland een prachtige foto-excursie door de Eilandspolder. Voor deze excursie zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er op tijd bij.

Onder leiding van een natuurgids en een foto-expert van Cameraland vaart men door de Eilandspolder. We maken foto’s van land, lucht en water, spelen met licht schaduw en gaan bewust werken met scherp en onscherp en voor- en achtergrond. Fotograferen vanaf de grote platte en stabiele excursieboot gaat prima, maar we gaan ook op een paar bijzondere plekken aan land. Vergezichten en close-ups, er is alle ruimte voor. Fotografieliefhebber en Cameraland-medewerker Lars Polder draagt onderweg handige foto-ideeën aan en helpt met technische en compositorische aanwijzingen.

De Eilandspolder is niet alleen landschappelijk interessant, er huizen ook veel vogelsoorten die horen bij dit gebied van grasland, rietkragen, slootjes en open water. De bruine kiekendief is haast niet te missen, en je vindt er ook grutto’s, kluten, tureluurs en andere steltlopers, plus allerhande water- en rietvogels. De rijke flora is ook erg interessant voor natuurfotografen. De grote, stabiele excursieboot van Landschap Noord-Holland neemt u mee op deze tocht. Er is gekozen voor een halve bezetting (12 deelnemers), zodat iedereen een tweepersoonsbankje tot zijn beschikking heeft en alle ruimte heeft om tijdens het varen te fotograferen.

Tip van de boswachter: Trek laarzen of goede schoenen aan, u kunt u natte plekken komen.
Tijd: 10.00-13.00 uur
Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen.
Kosten: de excursie kost 49 euro. Beschermers krijgen 20% korting met de code
EILANDSPOLDER2018

RESERVEREN KAN ALLEEN BIJ CAMERALAND
https://www.cameraland.nl/cursussen/foto-vaarexcursie-eilandspolder/