ALKMAAR - Binnenkort start er in Alkmaar een unieke no-nonsense cursus zelfverdediging, opgebouwd uit verschillende vechtsport disciplines, zo gefilterd, dat je de beste, effectiefste en makkelijkste technieken overhoud. Iedereen kan het leren, jong of oud, man of vrouw, pure zelfverdediging van jezelf is gemakkelijk, je moet alleen weten hoe of wat te handelen in een vervelende situatie. Dit kan Stephan je leren als geen ander!

Vechtsporten worden nog te vaak met agressie en ingewikkelde technieken in verband gebracht. De zelfverdedigingcursus van Nusantara bewijst het tegendeel: met eenvoudige maar effectieve technieken leert u om te gaan met dreigende situaties en voelt u zich niet zo snel meer onzeker. Topconditie, enorme spierbundels en een maximale leeftijd zijn daarom geen vereisten. Nusantara staat voor no-nonsense.

De trainer
U krijgt les van Stephan Polak, erkend leraar Pencak Silat, die dit super effectieve verdedigingsysteem heeft samen gesteld onder de supervisie van verschillende Grootmeesters uit Azië. Stephan is opgeleid door de absolute wereldtop tijdens een driejarig verblijf in Indonesië. Naast Pencak Silat beheerst hij karate, thaiboksen, Ju-jitsu en taekwondo. Het beste en meest simpel uit te voeren van al deze krijgskunsten is verenigd in de Nusantara zelfverdedigingcursus.

De cursus
De cursus heeft als insteek het vergroten van het zelfvertrouwen, het geven van praktische tips en trucs en veel praktijkoefeningen en bestaat uit tien lessen. Iedere les leert u nieuwe slag-, afweer- en traptechnieken. Binnen de kortste keren bent u in staat om zich een aanvaller van het lijf te kunnen houden. Na het volgen van de cursus voelt u zich weerbaarder en zelfverzekerder en dat straalt u dan ook uit.

``Het weerbaarheids systeem bestaat uit een aantal handelingen, bewegingen en technieken die we goed gaan trainen en herhalen zodat het in je systeem komt, opdat je je bij een aanval daadwerkelijk kunt verdedigen. Pure zelfverdediging is gemakkelijk. Je moet alleen weten hoe te handelen in vervelende situaties en dan doel ik op de daadwerkelijke aanval. De praktijk, die gaan we doornemen.”, aldus Stephan.

De cursus start woensdag 29 januari, duurt 10 weken en wordt gehouden in de gymzaal Hobbemalaan, inpandige gymzaal bij de basisschool de Driemaster. (zaal zit tegenover de kerk/Hospice). Men kan bellen met 06-53948823, of emailen naar ; alkmaar@zelfverdedigingschoolnusantara.nl of bezoek de website ; www.zelfverdedigingschoolnusantara.nl