ALKMAAR - Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Heel handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet. De bibliotheek kan je hierbij helpen.


Gedurende vijf bijeenkomsten op dinsdagochtend geven we uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg en oefenen we hiermee. We gebruiken het lesprogramma DigiVitaler.De start is op dinsdag 4 juni om 10.00 uur. Je gaat oefenen met bijvoorbeeld: hoe je informatie over gezondheid vindt op internet; hoe je online een vraag kunt stellen aan de dokter; hoe je inlogt in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis; hoe je kunt videobellen met de dokter; wat de beste apps zijn voor jouw gezondheid en nog veel meer.

Wanneer en waar?

De cursus is voor echte beginners, en bestaat uit vijf bijeenkomsten op de data: 4, 11, 18 en 25 juni en 2 juli. De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 11.00 uur. De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek! De cursus wordt gegeven door een medewerker van de bibliotheek in de bibliotheek in Overdie, Van Maerlantstraat 8, Alkmaar.

Aanmelden
Geïnteresseerd en wil je zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden, dat kan bij de klantenservice op telefoonnummer 072 – 515 66 44 of via taalhuisalkmaar@bknw.nl. Na je aanmelding wordt er contact opgenomen om je deelname te bevestigen. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk.