ALKMAAR - Verlichte kunstobjecten, lichtoptredens en spectaculaire lichtshows: dát is Lichtjesavond in Alkmaar. Op zaterdag 31 augustus is het weer zover en trekken meer dan 200 uitgelichte bootjes langs de nostalgische bruggen en schitterende grachten van onze stad. Een razend populair spektakel dat inmiddels ook ver buiten de Alkmaarse stadsgrenzen een begrip is.


Het startschot is ook dit jaar weer op in de Turfhaven. Vanaf 18.00 uur bubbelt en bruist het daar met livemuziek en verlichte bootjes. Zodra het begint te schemeren, vaart de route vervolgens langs alle bezienswaardigheden van Alkmaar.

Elk jaar doneert de organisatie Lions Alkmaar de opbrengsten van dit gezellige evenement aan een goed doel. Dit jaar is dat Help Elkander: een stichting die gezinnen met een klein budget een onvergetelijke vakantie bezorgt.

Meevaren
Wil je meevaren? Kijk dan op de website van Lichtjesavond Alkmaar www.lichtjesavondalkmaar.nl/ en koop een vaarbewijs. Of stap in een van de VIP-boten om dit spektakel vanaf de eerste rang mee te maken. Want het beste bewonder je al het moois van onze kaasstad natuurlijk vanaf het water.