ALKMAAR – Dinsdagochtend rond 08:30 uur vonden de opnames plaats van “The Battle” op Daltonschool Liereland. De presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard kwamen in de ochtend de kinderen van groep 8 al verrassen in de klas, daar vond het eerste onderdeel van het programma plaats.

Bij het eerste onderdeel gingen Britt en Ron een sportief spel spelen met de kinderen. De winnaars van het spel mochten de finale gaan spelen later op de middag. Het tweede onderdeel was het bekendmaken van de toen nog ‘geheime sport’ en het trainen daarvan. Slacklinen was de geheime sport waarin de 6 kinderen gingen ´battelen´. En het derde onderdeel was natuurlijk de finale!

Ook was er nog tijd om een korte vraag te stellen aan Ron Boszhard, tussen al de opnames door. Want wat is nou eigenlijk de achterliggende gedachte achter Zappsport? Waarop Ron Boszhard zei “ Zappsport is een programma om de kinderen thuis te motiveren om sportief bezig te zijn, en het beste uit zichzelf te halen”. Dat is natuurlijk een mooie boodschap naar alle kinderen die het programma bekijken.

De directrice Margriet Hoekstra vertelde ons hoe zei benaderd waren door Zappsport, en dat ze de week daarvoor ook al benaderd waren door NOS jeugdjournaal. Daltonschool Liereland was erg enthousiast over deze gebeurtenissen, “Het is ook niet iets wat je iedere dag meemaakt”.


De uitzending van Zappsport “The Battle” is op 27 november te zien op AVROTROS en NPO Zapp.