ALKMAAR - Music Centre Blue organiseert op zaterdag 21 mei in samenwerking met producer Finch twee workshops voor beatmakers. Er is een workshop speciaal voor beginnende beatmakers en er is een sessie voor beatmakers met (enige) ervaring. Meer informatie is te vinden op https://mcblue.nl/muziekcafe

Beats voor Beginners

In deze workshop leer je uit welke elementen een beat bestaat, hoe je die elementen verwerkt in een beat en uiteraard ga je zelfstandig een beat maken. Ten slotte is er een eindpresentatie waarbij iedereen zijn gemaakte beats aan de groep laat horen. De beste beatmaker van de groep wint een leuke prijs.

Become a PRO Beatmaker

Voor beatmakers die al wat ervaring hebben en meer willen leren over sampelen, mixen, indelen van een beat en verschillende stijlen zoals trap, oldschool en drill is er de workshop Become a PRO. Finch helpt jou in deze workshop om je producties naar een hoger niveau te tillen. Er is ruimte voor individuele vragen en feedback op producties, Finch laat zien hoe zijn producties in elkaar zitten en deelt informatie over de meest belangrijke onderwerpen voor beatmakers. Neem je laptop en koptelefoon mee als je de kennis meteen wilt toepassen of feedback wilt op jouw producties. Finch werkt zelf in FL Studio maar de workshop is geschikt voor elk type DAW.

Praktische info

De workshops vinden plaats op zaterdag 21 mei 2022. Beats voor Beginners is van 12:00 – 14:00 uur en Become a PRO Beatmaker van 15:00 – 17:00 uur. De kosten bedragen €48,50 inclusief BTW per persoon. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers per workshop. Meer info en aanmelden via www.mcblue.nl/muziekcafe

Over Finch

Finch Beats aka Finch is een goed gevestigde, multi-genre producer uit Nederland. Of het nu als engineer of een geïmproviseerde ghostproductie is, Finch werkt met veel grote nationale en internationale artiesten maar ook met lokale opkomende artiesten. Zo werkt hij onder andere samen met Redstar Radi, EZG, Steen, Kaascouse, Kid De Blits en Dani Apeldoorn. De producties van Finch zijn al meer dan 3 miljoen keer gestreamd op Spotify.