BERGEN - In 2011 begonnen als schoolproject is na negen edities niet meer weg te denken uit de festivalkalender: Woodlands Festival! Op 28 mei 2022 staat de tiende editie van dit jaarlijks terugkerende festival op het programma, maar voor de eerste keer zonder oprichter Willem-Teun Groen aan het roer. Na twaalf jaar heeft hij besloten een stapje terug te doen en het stokje over te dragen aan Yuhwi Hoebe en Zomaar Events.

“We hebben met Stichting Woodlands twee keer een festival voorbereidt zonder uitvoering. Naast mijzelf zijn ook de meeste mede-organisatoren ondertussen een nieuwe uitdaging aangegaan waar veel van onze aandacht naar toe gaat. We hebben besloten dat we Woodlands beter kunnen overdragen aan een partij die de tijd heeft om dit prachtige festival te laten bloeien. Een festival als Woodlands vergt namelijk een lange voorbereiding en door de onzekerheid omtrent het coronavirus konden we pas heel laat de beslissing nemen om er weer voor te gaan dit jaar. Yuhwi melde zich eigenlijk precies op het juiste moment en het festival overdragen aan geboren Bergenaren waarmee ik sinds mijn jeugd een vriendschappelijke band heb geeft mij het gevoel dat het festival in goede handen is”. Aldus Willem-Teun Groen.

Bergense roots

Ondernemer Yuhwi Hoebe had zijn wieg op nog geen kilometer van het festivalterrein staan en is dus bekend met de omgeving. Naast zijn werkzaamheden in de Bergense horeca, en zelfs een aantal jaren als uitbater van een café in het dorp, organiseerde hij in 2018 en 2019 voor Stichting Heerlijk Bergen het foodfestival rondom de Ruïnekerk.

“Toen ik vorige maand Willem-Teun sprak over Woodlands merkte ik dat er flinke tijdsdruk was om het festival op te zetten voor eind mei. Ik heb direct aangegeven dat wij met Zomaar Events er voor open stonden om deze klus op ons te nemen. Het in een korte tijd organiseren van een festival, in een tijd waarin iedereen enorm uitkijkt naar een mooie festivalzomer, is voor ons een unieke uitdaging. Met ons evenementenbureau Zomaar Events hebben we een goede basis qua personeel en kunnen daarom in korte tijd een waardig festival opzetten”, aldus de nieuwe organisator Yuhwi Hoebe

“Woodlands Festival staat voor beleving in zien, horen en proeven met respect voor de omgeving en natuur. Woodlands is altijd een bron geweest voor creatief talent uit de regio. Meerdere landelijk bekende artiesten hebben hun eerste festivalervaring opgedaan in Bergen en dit podium willen we blijven bieden. Om de aantrekkingskracht in de regio te vergroten willen we de line-up aantrekkelijk maken en een breder publiek aantrekken. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben we al een aantal mooie artiesten weten te binden. Wie dat allemaal zijn maken we deze week bekend”.

Woodlands Festival vindt plaats op 28 mei 2022 op het terrein van de Berger IJssport Vereniging aan de Oudtburghweg in Bergen. De kaartverkoop is gestart via www.woodlandsfestival.nl.