ALKMAAR - Nieuwsgierige studiezoekers kunnen door de coronacrisis niet naar de hogeschool komen voor een Open Avond. Hogeschool Inholland is aangewezen op digitale alternatieven. Daarom organiseren de Alkmaarse hbo-opleidingen, na de succesvolle Online Open Dag op 4 april jl., op woensdag 27 mei van 17.00 tot 20.00 uur opnieuw een Online Open Avond. Aankomende studenten hoeven de deur niet uit en bezoeken de Online Open Avond vanachter hun laptop of mobiel.

13 hbo-opleidingen

Studiezoekers kunnen zich opnieuw online oriënteren op diverse Alkmaarse opleidingen. Vanwege de coronacrisis is het voor studiezoekers nog steeds niet mogelijk om fysiek de hogeschool te bezoeken, daarom is er gezocht naar alternatieven. De eerste virtuele Open Dag op 4 april jl. bleek een groot succes en werd online drukbezocht door leerlingen uit het voortgezet onderwijs en studenten uuit het mbo. Alle opleidingen openen op woensdag 27 mei digitaal hun deuren om aankomende studenten te informeren over de inhoud van de opleidingen en studiezoekers kunnen chatten met docenten en huidige studenten van Inholland Alkmaar om vragen te stellen.

Website
De webpagina www.inholland.nl/opendag gaat op woensdag 27 mei vanaf 17:00 uur live en is tot 20:00 uur beschikbaar voor studiezoekers. Na 20:00 uur blijft de informatie beschikbaar op deze webpagina. Live chatten met studenten en docenten gebeurt alleen op woensdag 27 mei.

Online oriënteren een succes
De hogeschool vindt het juist in deze tijd belangrijk om aankomende studenten te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Binnen Hogeschool Inholland is de afgelopen periode hard gewerkt om zowel het onderwijs voor huidige studenten als oriëntatiemogelijkheden voor studiezoekers online aan te bieden.

Open Avond met radioshow

Studiezoekers kunnen via mobiel of laptop naast het chatten met studenten en docenten, presentaties kunnen bekijken, een live radioshow volgen en vooral sfeer proeven. Dit kan door het bekijken van video’s waarin studenten laten zien hoe het is om in Alkmaar te studeren. Online oriënteren is een belangrijke stap in het keuzeproces van studiezoekers met de uiterste aanmelddatum van 1 juni in zicht.

Test, Ontdek, Kies en locatie
De webpagina van de Online Open Avond is ingedeeld in vier hoofdstukken: ‘Test, Ontdek en Kies’ en ‘Locatie Alkmaar’. Bij Test, Ontdek en Kies kun je chatten met studenten en docenten. Bij ‘Test’ kunnen studiezoekers zich oriënteren op een opleiding. Bij ‘Ontdek’ kunnen studiezoekers terecht die wel al weten welke richting ze op willen. Bij ‘Kies’ tenslotte is de studiezoeker er uit en kan hij of zij zich aanmelden voor een opleiding.

Proefstuderen achter je bureau
Naast de Online Open Avond, biedt Inholland Alkmaar studiezoekers bij enkele technische opleidingen nog de mogelijkheid om online te komen Proefstuderen. Zo kunnen studiekiezers toch een inkijkje kunnen krijgen in de verschillende technische opleidingen die de hogeschool aanbiedt. Aankomende studenten kunnen zich aanmelden bij de desbetreffende opleiding en op bepaalde tijdstippen online deelnemen via Microsoft Teams. Meer informatie: www.inholland.nl/proefstuderen.