DRIEHUIZEN - Kun jij het je nog herinneren...schaatsen door het fraaie, winterse landschap in Eilandspolder? Over het ijs tussen de rietkragen door, kwam je op plekken waar je normaal niet kon komen.


Ook nu het niet vriest is het mogelijk om van dit prachtige, oer-Hollandse veenlandschap in de winter te genieten. Dat kan vanuit de fluisterboot van Landschap Noord-Holland. Je bent welkom aan boord op zondag 12 januari om 11.00 uur. Graag wel eerst even een plaats reserveren, want vol is vol. Een gids begeleidt de tocht en vertelt je over de bijzonderheden van dit gebied.

Onderweg geniet je van sloten en meertjes vol smienten, die overdag liggen te rusten en zich 's nachts tegoed doen aan het sappige gras in de weilanden. Het zijn schitterende eenden die, opgejaagd door een roofvogel, voor een fraaie vliegshow kunnen zorgen. Is dat een slechtvalk, die daar boven het wuivende, goudkleurige riet voorbij schiet?
Een schilderachtig plaatje!

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom.

Heb je een verrekijker? Neem die dan mee, je geniet dan nog meer!


Wanneer:
Zondag 12 januari 2020 van 11:00 tot 13:00 uur.

Waar: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen.

Kosten: Volwassenen € 15.00, kinderen € 10.00. Beschermers betalen € 10.00 en kinderen van beschermers € 7.50.

Reserveren: www.gaatumee.nl

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.