ALKMAAR - De winnaars van het leesproject Scoor een Boek! zijn bekend. Lara uit Bergen en Reaven uit Alkmaar ontwierpen een eigen boekenkaft. Zij mogen beiden in november met het hele gezin naar een wedstrijd van AZ. De winnaar van de schooleditie van Scoor een Boek! is groep 5/6 van de Bonte Mol uit Schermerhorn. Zij mogen met de hele klas naar dezelfde wedstrijd. Leerlingen en leerkracht Saskia Smith van groep 5/6 van de Bonte Mol reageerden enthousiast toen leesconsulent Marleen Zoutendijk vertelde dat hun verhaal 'Het mysterie van de verdwenen Boeken' had gewonnen.

Groep 7 van de Sint Josephschool uit Heerhugowaard sleepte de 2e prijs in de wacht. Een voetbal van AZ. De 3e prijs ging naar groep 6/7 van De Kleine en Grote Beer in Alkmaar. Eveneens een voetbal van AZ. Daarnaast ging er ook een voetbal naar de Hasselbraam in Heerhugowaard waarvan alle klassen boekenkaften hadden ontworpen.

Scoor een Boek!
Met het leesproject Scoor een Boek! hebben Bibliotheek Kennemerwaard en AZ de populairste sport van de wereld gekoppeld met lezen. Het doel was om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken.

Interessante cijfers over Scoor een Boek!
Bij Bibliotheek Kennemerwaard hebben 1.794 leerlingen meegedaan met Scoor een Boek! en samen hebben zij 6.817 boeken gelezen op 26 scholen. Daarnaast waren er ook een flink aantal deelnemers bij de Thuiseditie van het leesproject. Zij ontwierpen hun eigen boekenkaft. Landelijk hebben 16.040 leerlingen meegedaan die samen 105.742 boeken hebben gelezen op 393 deelnemende scholen. In totaal hebben 104 bibliotheken meegedaan en 12 voetbalclubs.