SINT PANCRAS/ALKMAAR - Mirthe den held (19 jaar) uit Sint Pancras en Kim Bakkum uit Alkmaar zijn de winnaars van kunstproject ‘Bij ons in de buurt’. Zij ontvangen een creatief cadeau met bloemen als prijs voor het insturen van bijzondere kunstwerken. Alle inzendingen zijn te zien in Galerie Klein Zwitserland.

Voor project ‘bij ons in de buurt’ stelde kunstenaar en Artiance docent Esther Koeman de vraag; Hoe zie jij je toekomst na het Corona tijdperk? Teken of schilder dit op briefkaartformaat. Er kwamen hele leuke inzendingen binnen. Uit de gemaakte werken valt op dat iedereen positief is over hoe wij na de Corona periode weer verder kunnen.

Het werk van Kim is spontaan en vrolijk. ‘Ik deed vooral mee omdat ik het zo leuk vind dat Esther ons deze hele Corona periode blijft stimuleren te schilderen, heb ik als heel fijn ervaren’ schrijft Kim als reactie.

Het werk van Mirthe viel meteen op. Haar werk is helder, kleurrijk en zeer gedetailleerd. Mirthe schrijft over haar werk: 'Ik heb dit werk gemaakt omdat ik hoop op een toekomst waarin corona geen bedreiging is en mondkapjes overbodig zijn. In het werk komt de kleur blauw veel voor. Dit staat voor rust en gezondheid. Ook zijn de nagels van de hand rood gelakt, dit laat zien dat de persoon klaar is om uit te gaan!'

Inzendingen van het kunstproject zijn t/m zondag 4 april te zien bij Galerie Klein Zwitserland in de expositieruimte van Esther Koeman; kamer met noorderzon. De Galerie is open op afspraak dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur, Duinweg 30 in Schoorl. Een afspraak voor bezoek kun je maken op: 06-28786050