WEST-GRAFDIJK - De winnaar van het leesproject Scoor een Boek! is bekend. De winnaar van de schooleditie 2021 is groep 4/5 van de Vinckhuysenschool in West-Graftdijk! Zij hebben met 13 leerlingen 145 boeken gelezen. Dat is gemiddeld het hoogste aantal gelezen boeken per leerling. Ze winnen daarmee een online meet & greet met een AZ-speler.

Groep 6 van De Sterrenwachter uit Alkmaar, groep 5/6 én groep 6 van Het Kompas uit Alkmaar, De Kiem uit Egmond aan den Hoef, De Matthiasschool uit Alkmaar en groep 5/6 van De Driemaster uit Egmond aan Zee sleepten ook mooie prijzen in de wacht. Zij wonnen AZ-voetballen en het leukste voetbaltijdschrift voor kinderen, PANNA!

Enkele reacties van de winnaars
Dewi: ‘Ik vond het leuk om te lezen. Ik heb meer boeken gelezen dan anders. Want ik wilde winnen dus ik deed extra mijn best. Heksje Lilly vond ik het leukst.’ Siebe: ‘Ik weet niet meer hoeveel boeken ik gelezen heb… maar in ieder geval 10. Foeksia en de heksensoep vond ik leuk!’ Melanie: ‘Ik vond het superleuk dat we gewonnen hebben en dat met zo’n klein klasje! Het leven van een loser! vond ik het leukste.’

Scoor een Boek!
Met het leesproject Scoor een Boek! hebben Bibliotheek Kennemerwaard en AZ de populairste sport van de wereld gekoppeld met lezen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken.

Interessante cijfers over Scoor een Boek!
Bij Bibliotheek Kennemerwaard hebben dit jaar 652 leerlingen meegedaan met Scoor een Boek! en samen hebben zij 2493 boeken gelezen op 18 scholen. Daarnaast waren er ook een flink aantal deelnemers bij de Thuiseditie van het leesproject, 5736. Landelijk hebben 14184 leerlingen meegedaan die samen 74191 boeken hebben gelezen op 433 deelnemende scholen. Landelijk deden 13 voetbalclubs met het leesproject mee waaronder eredivisieclubs als PSV, AZ, FC Groningen en Heracles.