ALKMAAR - Van Videoland tot V&D en van Eros tot Endel: ze komen allemaal langs tijdens een online presentatie van het Regionaal Archief over de Alkmaarse winkels van vroeger. De presentatie is op woensdagavond 13 oktober gratis te volgen via YouTube. Aan de hand van rijk beeldmateriaal wordt de kijker dan meegenomen naar de winkelstraten van de binnenstad in de periode 1970-2000.

Met veel foto’s, oude advertenties en verhalen geeft Mark Alphenaar van het Regionaal Archief Alkmaar tijdens deze digitale avond een beeld van de winkels van toen. Een beeld van onder meer modewinkels, boekwinkels en warenhuizen, dat voor velen herkenbaar zal zijn, en soms ook verrassend.

De presentatie vindt plaats in het kader van de landelijke Maand van de Geschiedenis, die ieder jaar in oktober wordt gehouden en deze keer in het teken staat van het thema ‘Aan het werk’. Het Regionaal Archief besteedt online de hele maand aandacht aan het thema: aan werken in de stad, werken op het land, werken op het water, en aan de mensen die soms van ver naar de regio kwamen om te werken.

De presentatie over Alkmaarse winkels is op woensdag 13 oktober gratis te zien via YouTube, tussen 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden voor de presentatie kan via archiefalkmaar.nl/winkels.