ALKMAAR - De wandelcoaches van Klaar Mee – Loop Mee organiseren in samenwerking met de Sport Vitaal afdeling van Alkmaar Sport een wandel2daagse. Op maandag 6 en dinsdag 7 mei kunnen wandelaars vanaf 19.00 uur meedoen aan een mooie wandeltocht van 6 of 12 kilometer, startlocatie Wijkcentrum de Alkenhorst in De Hoef. Vandaag maakte de organisatie bekend dat de Alkmaarse wethouder Pieter Dijkman maandag zal meelopen.

De route leidt hen langs diverse molens die het mooie landschap van Alkmaar sieren. Aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/wandel2daagse en kost € 5,- per persoon, op de dag zelf aanmelden kan ook (€ 7,50).

De wandelcoaches van Klaar Mee – Loop Mee wandelen wekelijks met een groep wandelaars vanaf diverse locaties in Alkmaar. Op 6 en 7 mei organiseren zij met Sport Vitaal, de sportstimuleringsafdeling van Alkmaar Sport die zich richt op volwassenen, een wandel2daagse. Een prima training voor wandelaars om zich voor te bereiden op een grotere wandeltocht, bijvoorbeeld de Avond4daagse of de Plus Wandel4daagse die later in het jaar in Alkmaar plaatsvinden. De route is speciaal samengesteld en leidt langs diverse Alkmaarse molens.

Deelnemers hebben de keuze om 6 of 12 kilometer te lopen. De wandelcoach voorziet de wandelaars van meer details omtrent hetgeen zich langs de route bevindt. Wie op eigen gelegenheid de route wil wandelen kan met behulp van de geleverde routebeschrijving zelfstandig voor de groep uit of achter hen aan lopen. Wie beide dagen de wandeltocht heeft voltooid, krijgt namens de organisatie een herinnering uitgereikt.

Voor deelname wordt een bijdrage van € 5,- gerekend. Aanmelden kan online via www.alkmaarsport.nl/wandel2daagse. Het is ook nog mogelijk op de dag zelf aan te melden ter plaatse bij de start, de kosten daarvan bedragen € 7,50. Start en finishlocatie zijn gesitueerd bij Wijkcentrum De Alkenhorst in Alkmaar (Schelfhoutlaan 4, De Hoef). Bij vragen kan men contact opnemen met de medewerkers van Sport Vitaal via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur via 06-28510517.