ALKMAAR - In het festival MOVE THE CITY bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een cultureel festival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Welke wijken de komende jaren op de agenda staan wordt door wethouder Anjo van de Ven op 6 september besloten middels een ludieke loting in het AZ-stadion.

Met een knipoog naar de voetballotingen, legt de wethouder samen met Stichting Uit in Alkmaar de locatie van MOVE THE CITY voor de komende vijf jaar vast door het trekken van de - in de voetbalwereld bekende - balletjes. Wordt het Alkmaar Zuid, Overdie, Huiswaard, Vroonermeer, Alkmaar West, Daalmeer / Koedijk, Schermer, Graft / de Rijp, Oudorp of Alkmaar Centrum? De Mare loot niet mee, deze wijk is al uitgekozen om aankomende editie van 15 t/m 17 september het stralende middelpunt van het festival te zijn.

De wijkenloting vindt plaats op woensdag 6 september om 10:00 uur in het voetbalstadion van AZ. MOVE THE CITY is een gratis toegankelijk festival. Openingstijden en het volledige programma zijn te vinden op movethecity.nl. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.