ALKMAAR - De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar. Aan het brugdeel richting Heerhugowaard voert de provincie groot onderhoud uit.

Het brugdeel richting Alkmaar wordt volledig vervangen. De werkzaamheden zijn al gestart en duren tot eind 2018. De werkzaamheden veroorzaken ernstige verkeershinder, vooral tijdens de zomermaanden. De hinder voor de scheepvaart is beperkt.

Het werk aan de Leeghwaterbrug is noodzakelijk om de veiligheid ervan voor zowel weg- als vaarweggebruikers te kunnen blijven garanderen. Het brugdeel in de richting van Alkmaar (A9) wordt volledig vervangen, omdat dit deel aan het einde van haar levensduur is.

1 rijstrook richting Heerhugowaard (tot en met 22 juli)

Tot en met 21 juli is er 1 rijstrook op de Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard beschikbaar.

Leeghwaterbrug afgesloten in beide richtingen (21-22 juli)

In de avond en nacht van vrijdag 21 juli vanaf 21.00 uur tot zaterdagochtend 22 juli 9.00 uur is de Leeghwaterbrug in beide richtingen afgesloten.

1 rijstrook in beide richtingen (22 juli tot 4 september)

Van zaterdag 22 juli 9.00 uur tot en met maandagochtend 4 september 5.00 uur rijdt het verkeer in beide richtingen over 1 rijstrook per rijrichting. De toerit Diamantweg richting Heerhugowaard is afgesloten. De omleidingsroutes worden ter plekke met borden aangegeven.

Vermijd de Leeghwaterbrug

De provincie raadt weggebruikers aan om de Leeghwaterbrug zoveel mogelijk te vermijden. De afsluitingen tijdens de zomer kunnen voor ernstige hinder zorgen. Vooral op werkdagen en tijdens de spits verwacht de provincie flinke filevorming en/of vertraging. Download de adviesroute Leeughwaterbrug (pdf, 326 kb).

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 0200 600 (gratis), of per mail. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de projectpagina N242 Leeghwaterbrug.