ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - Leerlingen en studenten van deelnemende scholen uit Alkmaar en Heerhugowaard gaan ook na de zomer aan de slag voor werkgevers. Zij werken op school aan een vraagstuk van u vanuit de praktijk.
.
De eigen regio biedt veel meer mogelijkheden en variaties in werk dan de gemiddelde jongere beseft. Wilt u hen dat ook laten zien en laten ervaren?
De deelnemende bedrijven maken een casus, opdracht vanuit de praktijk in aanwezigheid van de andere deelnemers tijdens een bijeenkomst in de avond op dinsdag 13 september 2022 van 20.00-21.30 uur in een school in Alkmaar of Heerhugowaard. Daarna volgt er een matching plaats maandag 19 september 2022 van 19.30-22.00 uur waarbij de bedrijven met de docenten in contact komen en de docenten de casussen uitkezen.

Onder leiding van de docent worden de casussen uitgewerkt op school dus het is geen stage! Halverwege het traject leggen de leerlingen de oplossing voor aan de werkgever en na input van deze laatste wordt de casus verder uitgewerkt op school. Het project wordt afgesloten met een eindevent woensdag 21 december 2022 van 19.30-21.30 uur met leerlingen, bedrijven, andere werkgevers, ouders en docenten.

Jongeren ontdekken dat er achter de gevel van een bedrijf of instelling meer verrassende functies zijn dan je zou verwachten. Door mee te denken ontstaat er wederzijds begrip en waardering tussen de partijen met duidelijke leerdoelen.
.
U kunt uw interesse aangeven en de flyer bekijken via https://www.projectmatch2work.nl/regio-alkmaar/ of door een mail te sturen naar sylvia@prodico.nl