ALKMAAR - De kinderen van Nieuw Overdie kunnen op 12 december een plekje innemen op twee nieuw te plaatsen wereldbollen. Deze bollen zijn beschilderd als wereldbollen, waar nog lege mensfiguren staan te wachten op een kleurtje. Het idee is dat veertig enthousiaste kinderen met verschillende achtergronden, zichzelf een plekje geven op deze wereldbollen en daarmee ook in de wijk waar ze wonen. De wereld is van iedereen!

Het unieke project is in samenwerking met woningstichting Van Alckmaer, Stadswerk072 en de Ouderkamer tot stand gekomen. Afianne Blok, Zahra Taghloaui, Rob Komen en Ingrid Elsendoorn hebben de handen ineengeslagen om dit project in goede banen te leiden. Van Alckmaer is altijd op zoek naar manieren om de wijk met en voor de inwoners leefbaarder te maken. Eerder hebben de kinderen kunnen meedenken over wat er verbeterd kon worden aan de omgeving. Veel van deze ideeën worden stap voor stap uitgevoerd. Zo is er een prachtige muurschildering gekomen op de hoek van de Graalstraat en de Roelantstraat.

Voordat de kinderen met ideeën kwamen, liepen we samen met hen door de wijk. We keken naar de bollen die daar op straat zijn geplaatst en we dachten: wat doen deze ballen hier? Ze zijn bedoeld om fout parkeren tegen te gaan. Met de kinderen bedachten we andere doeleinden. Toen bleek dat er ook grote bollen door de gemeente geplaatst konden worden, is het idee van de wereldbollen ontstaan. Deze wereldbollen geven de straat een heel ander uiterlijk en de kinderen van de wijk een reden om er te gaan spelen. Zo wordt de wijk Nieuw Overdie een interessante plek om te wonen.

Kinderen die zich op willen geven, kunnen dit doen via Zahra Taghlaoui. Ze maken deze middag een tekening van zichzelf (met vlag van het land van herkomst) en kunnen deze meteen schilderen in de witte poppetjes op de wereldbollen. En natuurlijk zijn alle bewoners van de wijk van harte welkom om de bollen te komen bewonderen.