ALKMAAR - Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel. Op vijftig locaties door het hele land organiseren zij samen gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen voor de diners sponsort. In Alkmaar vinden de diners plaats op dinsdag 4 oktober bij Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 en op woensdag 5 oktober bij Alkmaar Hoeverstaete (voorheen De Vleugels) op Terborchhof 1. Inwoners van regio Alkmaar die van lekker eten houden en nieuwe mensen willen leren kennen, kunnen zich aanmelden voor een diner via www.restovanharte.nl.

Medewerkers Albert Heijn nodigen klanten uit voor diners


Tijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigt Albert Heijn klanten uit om gezellig te komen eten bij Resto VanHarte. Hiervoor plaatst Albert Heijn in vijf winkels, in Amsterdam, Alkmaar, Venlo, Enschede en Ede aanschuiftafels in de winkel. In deze mini-restaurantjes laten medewerkers van Resto VanHarte en Albert Heijn klanten onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met de formule van Resto VanHarte. Elke winkel deelt daarnaast een aantal dinerbonnen uit om mensen met gevoelens van eenzaamheid uit te nodigen om een keer gratis te komen mee-eten bij Resto VanHarte.

Iedereen is van harte welkom


Iedereen is van harte welkom om mee te eten of om mee te helpen tijdens de Resto VanHarte diners. De diners starten om 17.30 uur en de inloop is vanaf 18.00 uur. Bijdrage voor het diner is acht euro en met de Alkmaarpas vijf euro. Reserveren is verplicht. Dit kan via www.restovanharte.nl of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).