ALKMAAR – Samen met het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis organiseert het Regionaal Archief in Alkmaar online een informatieve en afwisselende middag over familiegeschiedenis, met bijzondere aandacht voor werk en migratie. In welke bronnen is informatie te vinden over het leven en werk van (migrerende) voorouders? Met het thema ‘Het werk achterna’ sluit de gratis middag op zaterdag 30 oktober aan bij de Maand van de Geschiedenis.

Gastspreker Abdelkader Benali
Gastspreker tijdens deze middag over migreren en werken in historisch perspectief is Abdelkader Benali, schrijver van romans, verhalen en poëzie, maar ook van toneel en journalistiek werk. In 2020 verscheen zijn essay ‘Reizigers van een nieuwe tijd’.

Tips bij onderzoek

Deskundigen van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis delen tips, tricks en wetenswaardigheden bij het zoeken naar (gemigreerde) voorouders en hun werk via website WieWasWie en op persoonskaarten. Welke verborgen schatten vallen daarop te ontdekken over de loopbaan van voorouders? Medewerkers van het Regionaal Archief Alkmaar vertellen over volkstellingen als bron voor onderzoek naar herkomst, woonplaats en beroep, en presenteren de eerste resultaten van nieuw onderzoek naar immigranten die in de zeventiende en achttiende eeuw naar Alkmaar en de regio trokken, vaak op zoek naar werk.

Aanmelden
De virtuele bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur via Teams. Wie het gratis evenement digitaal wil bijwonen kan zich aanmelden via: https://cbg.nl/actueel/webinar-het-werk-achterna/

Familiegeschiedenis in de buurt

De online middag maakt deel uit van de reeks evenementen ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ staat steeds helemaal in het teken van stamboomonderzoek in alle fasen en vanuit vele invalshoeken.