ALKMAAR - Hoe ga je om met de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kan je gebruik maken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten? Dinsdagavond 27 oktober kunnen sportaanbieders uit gemeente Bergen en Alkmaar deelnemen aan de webinar ‘Financieel gezond de crisis door’. Penningmeesters of andere geïnteresseerden kunnen deze avond van 19.30-21.00 uur digitaal aansluiten en de leerzame en inspirerende webinar kosteloos volgen. Om verenigingen juist in deze tijd te ondersteunen is deze webinar ontwikkeld, die vanuit het lokaal sportakkoord wordt aangeboden.

De webinar is interactief: centraal staan de issues van de club, de actualiteit en elkaar lokaal- online- ontmoeten. Tijdens de webinar leren verenigingen hoe ze om kunnen gaan met het tijdelijk wegvallen van inkomstenbronnen. Er wordt inzicht gegeven in manieren om uitgaven te beperken en mogelijk toch ook al nieuwe inkomsten te genereren voor de verenigingen. Welke algemene regelingen zijn er toepasbaar voor de sportbranche? Onder begeleiding van de professional gaat men op zoek naar een nieuw evenwicht in financiën voor de verenigingen.

Het bijwonen van de webinar is gratis, aanmelden kan online via de buurtsportcoaches van gemeente Bergen, Eefke de Vos, e.devos@alkmaarsport.nl en Elles Kraakman, e.kraakman@alkmaarsport.nl (of telefonisch via 06-29319401/06-14418529). En de Alkmaarse sportverenigingen kunnen zich aanmelden bij verenigingsadviseur Sanne Wunderink, s.wunderink@alkmaarsport.nl (of telefonisch via 06-18734218). Ook voor eventuele vragen kunt u bij hen terecht.