LANGEDIJK - Museum BroekerVeiling staat de komende weken in het teken van de feestdagen. Kom gezellig met het hele gezin naar Museum BroekerVeiling tijdens de Warme Winterdagen tot 8 januari 2023. Alle bezoekers krijgen gratis een lekkere kop warme chocomelk. Komend weekend 17 en 18 december is het extra gezellig met live muziek, winterBBQ, knutselen, proeflab en nog veel meer! De Warme Winterdagen zijn te bezoeken tegen gereduceerd tarief!

Doe gezellig mee


Het museum leeft! Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Gezelligheid en lekker eten staan centraal. Kinderen kunnen koekjes bakken en iedere dag kan men zich opwarmen met lekkere chocomelk. Op de veiling tik je echte vergeten groenten op de kop, zo begin je het nieuwe jaar met een gezonde start. Alle geveilde groenten gaan vergezeld met een heerlijk recept. Moe geworden na alle activiteiten? Neem plaats in de knusse winterlounge en geniet van heerlijke (lunch)gerechten.

WinterBBQ

Barbecue in de winter? Ja natuurlijk! Op zaterdag 18 december laat BBQ goeroe Roy van BBQ52 je zien wat je allemaal kunt bereiden op de Green Egg! En uiteraard kan je dat niet alleen zien maar ook gewoon proeven!

Muziek

Denk je aan Kerst, dan denk je natuurlijk ook aan muziek! Tijdens de Warme Winterdagen treden verschillende muzikanten en zangers op. Op zaterdagmiddag 17 december treedt het popkoor op met liveband en een koor van maar liefst 40(!) personen. Het popkoor maakt al sinds jaren gebruik van het museum om te oefenen, en deze keer kan iedereen het koor ook in volle bezetting ervaren.

Veel vermaak voor de kleinsten

Tijdens de Warme Winterdagen is het goed toeven voor de jongste bezoekers van het museum. Kinderen kunnen dagelijks helemaal los gaan. Klimmen, klauteren en glijden en allerlei Oudhollandse spellen staan klaar in de lighallen van het museum. Daarnaast kunnen de creatieve geesten aan de slag in de knutselhoek en op een aantal dagen kan je zelfs je eigen kaarsen maken! Probeer ook de puzzelspeurtocht door het museum op te lossen. Verder is op veel dagen het proeflab geopend voor Gronderzoekers en Etenschappers en kan er gekeken worden naar een mooie Kerstfilm.

Foute kersttrui-wedstrijd

Het is een trend die al een aantal jaren geleden is ingezet: de foute kersttrui. Hoe gekker hoe beter. Tijdens de Warme Winterdagen bij Museum BroekerVeiling wordt hierop ingehaakt met een selfiewedstrijd. Maak bij het museum een selfie met je foutste kersttrui en plaats deze op Facebook of Instagram met hashtack #FouteKersttruiMBV. De meeste maffe trui wordt beloond met een cadeaubon om twee uur zelf te varen met een fluisterbootje door het Rijk der Duizend Eilanden.

Voor toegang tijdens de Warme Winterdagen gelden aangepaste entreeprijzen, € 8,75 voor volwassenen (13 jaar en ouder) en € 4,75 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen onder de 4 hebben gratis toegang. Het museum is overigens gratis met een Museumkaart, die ook bij het museum zelf kan worden aangeschaft! Kijk voor meer informatie op www.broekerveiling.nl/warmewinterdagen