HEILOO - Op zondag 18 september 2022 vind er IVN wandeling plaats die om 10 uur start vanaf de Kattenberg naast de Kennemerstraatweg.

Het Heilooër bos is, net als Heiloo, gelegen op een strandwal die ca. 4000 jaar geleden is gevormd. Aan weerszijden bevinden zich weilanden die in de strandvlakten liggen. Ten aanzien van het Heilooër bos kan men drie delen onderscheiden: het gebied rond Nijenburg ten oosten van de Kennemerstraatweg; het oorspronkelijke Heilooër bos, gelegen tussen de Kennemerstraatweg en de spoorbaan; het Overbos, gelegen ten westen van de spoorbaan. Het Heilooër bos bestaat voornamelijk uit opgaand loofhout, doorsneden door rechte en slingerende wandelpaden en hier en daar een open ruimte.

De wandeling van 18 oktober zal in het teken staan van de herfst. Het bos begint al weer aardig te verkleuren, waar blijft toch al dat mooie groen? En waar komen al die andere kleuren vandaan? Hierover, en nog veel meer wat met de herfst te maken heeft, zal de gids gaan vertellen.

De gids van deze wandeling is Melvin Gischler, de wandeling zal ca 2 uur duren. Kosten voor de wandeling: € 3,00 voor volwassen, IVN leden en kinderen gratis.