ALKMAAR - Vanwege het coronavirus zal de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar in juni van dit jaar niet plaatsvinden. In de periode van voorinschrijven konden wandelaars wel al vrijwillig een donatie doen voor het goede doel 't Praethuys Alkmaar dat verbonden is aan de 4daagse. De inschrijving werd vroegtijdig stopgezet, maar desondanks is er voor het goede doel een bedrag opgehaald van € 4.000,-. "Het is werkelijk geweldig dat wij nog zo'n vorstelijk bedrag tegemoet mogen zien namens de wandelaars," aldus Kees van Straaten, voorzitter van 't Praethuys Alkmaar.

"Wij vinden het zó jammer dat de Plus Wandel4daagse Alkmaar dit jaar niet door kan gaan. Jammer omdat het zo'n gezellig, typisch Alkmaars sportgebeuren is, jammer omdat zoveel enthousiaste deelnemers nu thuis moeten blijven, maar ook jammer omdat wij als 't Praethuys - we zijn wederom het begunstigde goede doel - naast het net zouden vissen. De werkelijkheid blijkt toch anders in elkaar te zitten. Het is werkelijk geweldig dat wij nog zo'n vorstelijk bedrag tegemoet mogen zien. Fantastisch!" Sinds 2017 is 't Praethuys Alkmaar, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel gekoppeld aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar. De stichting die steun en aandacht biedt aan mensen die geconfronteerd worden met kanker bij zichzelf of bij hun naasten.

Editie 2021
Helaas zal de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar in juni niet plaatsvinden. Echter, de 15e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar zal definitief plaatsvinden van woensdag 16 t/m zaterdag 19 juni 2021. Gedurende vier dagen lang kunnen wandelaars dan genieten van de afwisselende omgeving van Noord-Holland. Bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar is er elke dag een nieuwe start- en finishlocatie in Alkmaar met wandelafstanden van 8,5 tot 40 km per dag. Dit zorgt ervoor dat wandelaars elke dag kunnen genieten van een unieke wandelroute. De inschrijving gaat maandag 23 november open. 't Praethuys Alkmaar is ook in 2021 het goede doel van de Plus Wandel4daagse Alkmaar.