DRIEHUIZEN - Zondag 15 mei organiseert Landschap Noord-Holland een afwisselende vaarexcursie met aandacht voor de prachtige natuur in het waterrijke gebied Eilandspolder, tussen Alkmaar en Zaanstreek en wandelen we door de fraaie dorpjes Graft en Noordeinde. De natuur en de dorpjes zijn in het voorjaar op hun mooist!

Voorjaar in Eilandspolder
De vaartocht met de fluisterboot begint tussen de weilanden waar we kunnen genieten van weidevogels zoals grutto en kievit. In het voorjaar is het werkelijk een genot de buitelende weidevogels te zien en hun geluiden te horen. Vanaf het water is dat een bijzondere belevenis. De natuurgids wijst je op de verschillende soorten vogels.

Cultuur in de polder
Bij Graft en Noordeinde ga je van boord en wandel je door de pittoreske straatjes. De gids vertelt over de historie van de dorpjes en laat bijzonderheden zien, zoals een zerkenvloer en het raadhuis. Met de boot vaar je vervolgens weer terug, tussen de bloeiende weilanden door, naar het vertrekpunt. Vanwege de duur van deze activiteit is het verstandig iets te eten en te drinken mee te nemen. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer! Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.

Reserveren is verplicht. Zin om mee te gaan, meld je aan op www.gaatumee.nl
Wanneer: zondag 15 mei 2022 van 10:00 tot 13:00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen