ALKMAAR - Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals, bij het opvangen van Oekraïners, in tijden van Corona en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De mentaliteit om er samen de schouders onder te zetten vertaalde zich ook in 2021 in enthousiaste inzet van vrijwilligers. Covid-19 gaf aanleiding tot het ontstaan van nieuwe initiatieven. Ondanks de beperkingen waar we allemaal mee te maken hadden, heeft Team Vrijwillig bijna 2000 mensen en organisaties bemiddeld voor vrijwilligerswerk.
Afgelopen tijd hebben we met bewondering gezien hoeveel vrijwillige energie er vrij kwam in tijden van Corona en de oorlog in Oekraïne. Meer mensen dan ooit willen zich inzetten voor anderen en de samenleving.

Bij Team Vrijwillig weten wij als geen ander hoeveel mensen we blij maken, uit de brand helpen, hoeveel mooie evenementen en activiteiten er georganiseerd kunnen worden.
Elk jaar organiseert Team Vrijwillig Alkmaar Bedankt! Door middel van Alkmaar Bedankt vragen we iedereen even stil te staan bij de inzet van vrijwilligers. Zij verdienen op zijn minst een dikke pluim. Daarnaast biedt Team Vrijwillig van 30 mei tot 10 juni een ruim aanbod van cadeaus en activiteiten om vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje zetten en te bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en bevlogenheid.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Tussen 30 mei en 10 juni kunnen vrijwilligers op Alkmaarbedankt.nl hun bedankje kiezen. Vol = vol.
Van 4 tot 7 juli staat Team Vrijwillig met een feestelijke stand bij de Bibliotheek aan het Canadaplein om de bedankjes persoonlijk aan alle vrijwilligers te overhandigen.
Zonder vrijwilligers zou Alkmaar er heel anders uitzien. Een stuk minder sociaal en vooral nogal saai. Ook namens gemeente Alkmaar en Alkmaarse organisaties: Hartelijk bedankt!