ALKMAAR - Anderhalf jaar geleden maakte de Alkmaarse fotograaf een foto vanaf de Grote Kerk van een volledig lege Langestraat, op één persoon na. Witte had geen idee wie deze persoon was.

De foto was onderdeel van een foto-expositie die Witte deze zomer had in het NW Ziekenhuis. 3 maanden lang werd een aantal van zijn foto's in de gangen van het ziekenhuis geëxposeerd.

In het NW Ziekenhuis werkt Chandra Box op de Spoedeisende Hulp. Op een dag werd zij door een collega gewezen op de foto die in de gang hing. "Dat ben jij!" En inderdaad, de gelijkenis was treffend.

Chandra nam contact op met Witte. In eerste instantie geloofde hij het niet direct, er was al iemand anders die een jaar geleden ook al had beweerd de persoon op de foto te zijn. Maar hij ging nog eens goed kijken. Er werden bewijzen geleverd: de kleding, zelfs haar dienstrooster stuurde Chandra op. De foto was 06:15 's ochtends gemaakt en ze had die ochtend vroege dienst in het ziekenhuis. Ze was op weg naar haar werk op dat tijdstip. Alles klopte. Ze is het echt!

Er volgde een ontmoeting. Witte overhandigde Chandra een mooie afdruk van de foto. Uiteraard op dezelfde plek in de Langestraat. En natuurlijk werd ook dit moment vastgelegd.