(Foto’s: Eva Former Fotografie)
Door onze redacteur, Eva Former.

Alkmaar- Vrijdag 19 september organiseerde de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar een feest om haar vrijwilligers te bedanken. Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA)  is hét kenniscentrum op alle terreinen van vrijwilligerswerk. Voor alle mensen die vrijwilligerswerk doen of zoeken, voor organisaties en professionals die met vrijwilligers werken, voor scholen die maatschappelijke stageplaatsen voor hun leerlingen zoeken en voor die leerlingen zelf, voor ambtenaren en politici die verantwoordelijk zijn voor vrijwilligersbeleid, voor iedereen.

Niet alleen als redacteur van onze online dagbladen, maar ook als zangeres (Adam and Eve Music) was ik aanwezig bij het feest van de VCRA; THNX! En ik kan met recht zeggen dat het een prachtig feest was, met vele blije en dankbare gezichten. De sfeer was fantastisch, muzikale klanken galmden vrolijk door de verschillende zalen en onze neuzen werden geprikkeld door rijke geuren van verscheidene etenswaren. Gezelligheid alom.

De maar liefst 500 vrijwilligers die het feest bezochten werden op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Met het thema “Proef de Wereld”, waren er 3 verschillende werelden te bezoeken, verdeeld over de zalen van Wijkcentrum de Oever in Oudorp; 1001 nacht, Hollands Glorie en Swinging Caribbean.
In iedere wereld waren passende bezienswaardigheden en optredens te zien en te horen. Van prachtige buikdanseressen bij 1001 Nacht, tot een swingede salsaband in de Swinging Caribbean. Van grote uit ballonnen gemaakte palmbomen tot op kolen verwarmde soep. Van een ijscokar tot gezellige stands met lekkere Hollandse spruiten, spitskolen, kazen en bijzondere Vega Burgers. De vrijwilligers werden echt even in het zonnetje gezet.
In het kader van Swinging Caribbean was de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, mevrouw Marvelyne Wiels,  aanwezig om de officiële opening te verrichten. Na het openingswoord door de voorzitter van de VCRA Jeroen de Wit en de toespraak van wethouder Anjo van de Ven verklaarde mevrouw Wiels het evenement voor geopend door haar dank uit te spreken voor het vele werk dat de vrijwilligers verzetten, ook voor de Antilliaanse gemeenschap in Alkmaar.

Op het Hollandse podium waren de nodige muzikanten van Hollandse bodem te bewonderen. Singer songwriters Sariah, Mick en Rosemarijn Strijker kwamen aan bod en brachten onder andere prachtige eigen geschreven liederen ten gehore. Duo Adam and Eve (www.adamandevemusic.nl) hadden de muzikale leiding en vulden de middag op met hun uitgebreide repertoire van prachtige luisterliedjes.

De mensen kwamen met grote getalen en gingen met blije gezichten weer weg, dus er kan met zekerheid gesproken worden van een groot succes.

Zie voor meer informatie over de VCRA: www.VCRA.nl