ALKMAAR - Vanaf vrijdag 11 juni start de gratis toegankelijke serie Kaasmarkconcerten in de Grote Kerk Alkmaar. De concerten vinden elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur plaats en worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist van Dijk. De organisten bespelen beide wereldberoemde en historische orgels: het Van Covelens orgel (ook wel Koororgel genoemd) en het Van Hagerbeer/Schnitger of Grote orgel. Het laatste kaasmarkconcert is op vrijdag 20 augustus.

Bach, Böhm en Reinken

Het eerste kaasmarktconcert in de serie wordt op vrijdag 11 juni verzorgd door organiste Elisabeth Hubmann. Zij studeerde musicologie en klassieke studies en sluit momenteel haar orgelstudie bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam af. Ze werkt als organist van de Obrechtkerk, waar ze verschillende premières van hedendaagse orgel- en koormuziek uitvoerde. Op het programma staan werken van Bach, Böhm en Reinken.

Zomeravondconcerten

Van 7 juli t/m 15 september staan in de Grote Kerk weer sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 7 juli zal worden verzorgd door organist Klaas Stok.

Meer informatie en kaartverkoop
Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een gratis ticket te reserveren voor een tijdslot. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten. Voor het reserveren van een ticket voor de gratis Kaasmarktconcerten gaat u op www.grotekerkalkmaar.nl naar de betreffende datum en kiest u voor tijdsvak 12.00 uur of 13.00 uur. Op de website is ook het actuele programma te vinden.