ALKMAAR - Het Vrij Zijn Theater in Alkmaar, bekend om zijn passie voor gemeenschapskunst en educatie, is verheugd om zijn nieuwste familievoorstelling aan te kondigen: "Victorientje". Deze unieke productie, die plaatsvindt van 21 juni tot en met 7 juli, belooft een betoverend avontuur te worden voor kinderen en gezinnen en kan het publiek zich ook vergapen aan de prachtige paarden die ook weer onderdeel zijn van de voorstelling.

Het verhaal

"Victorientje" is een eigentijds en fantasievol verhaal voor de hele familie. Het speelt zich af in het Victoriepark en de omgeving van het bekende ‘vrijheidsbeeld’ in Alkmaar. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Anderson Farah, die sinds 2012 succesvol is met zijn theaterstukken zoals "Assepoester en de Gelaarsde Kat". Inspiratie haalt hij uit interviews met passanten in het Victoriepark en de geschiedenis van het park zelf, zoals het bezoek van koning Willem III.

De voorstelling neemt het publiek mee in een wonderlijke wereld waarin engelen een grote rol spelen. Maar bestaan engelen wel? En zo ja, wat is hun rol in ons leven? Het geloofwaardige en pure spel van de acteurs, de meeste opgeleid bij Vrij Zijn zelf, maakt de beleving compleet. Deze keer spelen er ook echte paarden mee, wat de voorstelling nog specialer maakt.

Op het toneel spelen jonge acteurs vanaf 7 jaar samen met professionele acteurs. Zij nemen het publiek mee in een verhaal waarin vriendschap en persoonlijke groei op een bijzondere manier worden aangereikt. Het theaterstuk is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. Het belevenistheater is een kunstwerk op zich en zal een lust voor het oog zijn.

Het theater

Het Vrij Zijn Theater, opgericht door Anderson Farah en ondersteund door Stichting Libertate, is meer dan alleen een theater; het is een plek waar kinderen en volwassenen samen kunnen leren en groeien. Via diverse workshops en theaterateliers stimuleert het theater creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.

"Onze producties zijn meer dan voorstellingen; ze zijn ervaringen die gemeenschappen samenbrengen en iedereen van jong tot oud inspireren," licht Anderson toe. "We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin kinderen zichzelf kunnen uitdrukken en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten." Kaarten voor deze magische familievoorstelling zijn nu verkrijgbaar op https://www.vrijzijntheater.nl/theater/producties/victorientje-2024/. Kom en beleef een onvergetelijke zomer met Victorientje en haar avonturen in Alkmaar!