HEILOO - Sport-Z start 22 januari de cursus Fit&Veilig Valpreventie voor 50+’ers, die willen leren hoe er gereageerd dient te worden als men valt of dreigt te vallen. Tijdens de cursus zal een trainer met behulp van eenvoudige oefeningen ervoor zorgen dat de deelnemers steviger op hun benen staan. Gedurende 6 weken komen de deelnemers op dinsdag bij elkaar in Dojo ’t Loo. Deelnamekosten bedragen € 60,-. Aanmelden kan online via www.sport-z.org/valpreventie.

De 6-weekse cursus wordt verzorgd door oefentherapeut (Cesar Heiloo) en judoka (zwarte band) Ingrid Hoefman, en richt zich op het gezamenlijk werken aan de evenwicht en de valtechnieken. De cursus bestaat voor zowel beginners als gevorderden. Men kan op elk niveau instromen.

Programma’s
De beginnerscursus leent zich voor mensen die kennis willen maken met de valtechnieken. Tijdens dit programma is er veel individuele aandacht. Bij de vervolgcursus voor gevorderden worden de valtechnieken herhaald en zijn de deelnemers meer zelfstandig of in duo’s. Ook wordt er gewerkt aan de fitheid van de deelnemers.

De cursussen vinden vanaf 22 januari elke dinsdagmiddag plaats van 14:00-15:00 uur voor de beginners en van 15:00-16:00 voor de gevorderden in Dojo ’t Loo, Bergeonstraat 28 te Heiloo.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de cursus Fit&Veilig Valpreventie vindt u op www.sport-z.org/valpreventie, hier kunt u zich ook aanmelden. Nog vragen? Neem contact op met Pascale de Hoogh, via 06 11 14 97 28 of mail naar p.dehoogh@sport-z.org