DRIEHUIZEN - Op drie zondagen in april kan je meevaren op de fluisterboot van Landschap Noord-Holland. Ga mee en geniet van het voorjaar vanaf het water in het oer-Hollandse landschap van Eilandspolder, vlak bij Alkmaar. Een natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt je de leukste weetjes over het gebied en over de vogels. Ook laat de gids je ervaren hoe het is om op trilveen te lopen!

Het is volop lente in Eilandspolder! Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s zijn terug uit Afrika en beginnen nu met broeden. Ze zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stap je uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar je allerlei zangvogels kunt zien en vooral horen.

Tip: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding en heb je een verrekijker, neem die dan mee, dan geniet je nog meer. De vaartocht is ook erg leuk voor kinderen.

Wanneer:
zondag 7 april 2019 van 10:00 tot 12:00 uur

zondag 14 april 2019 van 10:00 tot 12:00 uur

zondag 21 april 2019 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen

Reserveren: www.gaatumee.nl

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.