ALKMAAR - Vanaf 16 februari is in de tentoonstellingsruimte van de kunstuitleen De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer te zien. De kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer neemt je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'.


Te zien zijn o.a het Nieuwe Nestkastgebeuren, de Surinaamse Zangvogel Vereniging, de Stamboom van de Sneeuwkraak en een selectie van de originele oliepasteltekeningen van de vogels uit zijn boek ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’. Dit boek werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs uitgeroepen tot één van de vijf beste natuurboeken van 2019 en de Volkskrant nam het boek op in de lijst van beste boeken van 2019.
De tentoonstelling is te zien t/m 15 maart in de expositieruimte van de kunstuitleen aan Bergerweg 1 van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12 – 17 uur en zondag van 14- 17 uur
De opening is op zondag 16 februari om 15 uur waarbij de kunstenaar vertelt over zijn Wondere Vogelwereld. Je bent hierbij van harte welkom.


LEZING op donderdag 27 februari om 20 uur
Tijdens de lezing maak je kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo kunnen onder andere het Waals Mannetje, de Visgluiper, de Kleine- en de Grote Braak, de Blindkuif en de Bermfluiter de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende 'Volksvogelwijsheden' komen uitgebreid aan bod. Ook wordt speciale aandacht geschonken aan de nesten en de eieren. Wat heeft het nest van de Amerikaanse Prairiekraak te maken met pindakaas? En hoe is het mogelijk dat de Doornvleugel eieren met zeer scherpe stekels legt?
Zijn boeken zijn na afloop van de lezing te koop en worden door O.C. Hooymeijer gesigneerd en voorzien van een exclusieve, niet-bestaande vogel.
Toegang gratis. Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl