ALKMAAR - Voedselbank Alkmaar ontvangt donatie uitgereikt door Marleen Vink namens Sement. Met deze donatie ondersteunt Sement de Voedselbank financieel zodat zij aanvullende producten kunnen kopen om de voedselpakketten compleet te kunnen maken.

Het zijn momenteel lastige tijden voor de Voedselbank, mede door de coronacrisis ontvangen ze helaas minder producten doordat supermarkten minder voorraad hebben. Hierdoor zijn ze genoodzaakt producten bij te kopen zodat de gezinnen in omgeving Alkmaar nog steeds geholpen kunnen worden. Door de huidige situatie in Oekraïne en de daaruit eruit voortkomende vluchtelingen toestroom heeft de Voedselbank in Alkmaar er ongeveer 60 gezinnen extra bijgekregen. “Wij proberen iedereen te helpen maar hebben hier niet altijd de middelen voor.” Zegt Petra, zij is al jaren vrijwilliger in Alkmaar en benadrukt de uitdagingen waar de Voedselbank soms voor komt te staan.

Sement heeft sinds september 2019 een samenwerking met de Voedselbank en heeft tot nu toe een bedrag van ruim 15.000 euro mogen doneren. Sement is een detacheringsbureau dat bestaat uit 4 vakgroepen: bouw, civiel, overheid en wonen & vastgoed. Deze laatste vakgroep heeft goeie samenwerkingen met verschillende woningbouwcorporaties door heel Nederland en om een maatschappelijk steentje bij te kunnen dragen doneren zijn voor ieder uur dat iemand namens Sement bij een woningbouwcorporatie werkt, 1 euro aan de Voedselbank in die regio. De donatie aan de Voedselbank in Alkmaar is tot stand gekomen door Natasja Brandt die als verhuurmedewerker een opdracht heeft vervuld bij van Alckmaer voor Wonen in Alkmaar

Wil jij ook je steentje bijdragen en de Voedselbank helpen tijdens deze uitdagende tijden? “We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en kunnen alle hulp gebruiken” aldus de voorzitter Jules Emmaneel namens Voedselbank Alkmaar. Neem vooral een kijkje op de website van de Voedselbank voor meer informatie.

Link: https://voedselbankalkmaar.nl/steun-ons/