BERGEN - Zondag 2 juli organiseert IVN Noord-Kennemerland samen met het PWN een speciale vlinder/libellen/insecten-dag bij de Schaapskooi in Bergen.

Van 10.00 - 16.00 uur is er voor jong en oud van alles te zien, te doen en te leren over het leven van deze dieren.Er wordt door deskundigen voorlichting gegeven over vlinders, libellen en bijen in Nederland. Broeder Frans van de vlindertuin van de abdij van Egmond heeft prachtige vitrines uit zijn bijzondere collectie beschikbaar gesteld. Er wordt informatie gegeven over nacht- en dagvlinders. Hoe krijg je meer vlinders in de tuin, hoe oud worden vlinders, hoe zien de vleugels er uit onder een microscoop, waar blijven de vlinders in de winter en wat is het nut van vlinders.

Wat eten libellen, hoe oud worden deze en wanneer krijg je ze in de tuin. Allemaal vragen waarop tijdens deze vlinderdag een antwoord wordt gegeven. Bekijk ze in de natuur, op foto’s en onder een microscoop. Lees in boeken, folders, etc. alles over hun fascinerende leven.

Er worden ’s ochtends en ’s middags lezingen gegeven en vlinderwandelingen georganiseerd. In de duinen worden spannende verhalen voorgelezen over avonturen die met deze dieren te maken hebben. Er zijn allerlei knutselactiviteiten en kraampjes met wetenswaardigheden over deze dieren. Er is een imker aanwezig, je kunt honing proeven en kopen en er kunnen gezichten worden geschminkt.

Kortom een gezellige dag voor jong en oud die u niet mag missen.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Kijk op www.ivn.nl/nkl voor verdere details en tijdstippen. De Schaapskooi ligt bij Bergen vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren: ca 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg. Er is echter maar beperkte parkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets. Parkeren in de bermen is niet toegestaan!